Vdekja dhe Varri i Tij i Nderuar

Hazreti Sulejman Hilmi Tunahan Efendiu (k.s.) ka ndërruar jetë në moshën 72 vjeçe në datën 16 shtator ditën e mërkurë 1959 (Hixhri 13 Rebiul evvel) në shtëpinë e tijë në Kësëkllë pas namazit të iqindisë. Por e drejta e përhapjes së Islamit dhe shërbimit të fesë vazhdon akoma dhe dotë vazhdojë.

Hazreti Sulejman Hilmi Tunahan Efendiu duke qenë se është nga Myderrizët e Medresesë Fatih meret leje nga Këshilli i Ministrave që të varroset në varrezat pranë xhamisë Fatih. Por ministri i brendshëm iasaj kohe Namëk Gedik kundërshton dhe me anë të policisë me dhunë i detyrojnë që ta varrosin në varrezat Karaxhaahmed në vendin ku vetë policia kishte hapur varrin. Më vonë ndërtohet me shtylla mermeri dhe pjesa lart e hapur sot ngakatër anët e botës vijnë besimtarë për ta vizituar.

Allahu xh.sh umundësoftë të gjithë atyre që duan shefaatin.