Kronologjıa

Data (Miladi/Rumi)

1888/1304 Miladi/Rumi Sulejman Hilmi Tunahani k.s lindi në fshatin Ferhatlar të komunës Hazergrad në qytetin Silistre të Bullgarisë.
1902/1318 Mbaroi Mektebin Rushdije në Silistre. Filloi Medresenë Satırlı.
1907/1323 Shkon në Stamboll për të vazhduar studimet në Stamboll.
1913 Mori ixhazetin nga Bafrallë Ahmed Hamdi Efendiu me gradën i parë.
1914/1330 Hyri në Medresenë Daru’l-Hilâfeti’l-Alijje Medresesi Kısm-ı Ali’je (Sahn). Filloi direkt nga klasa e tretë.
1916/1332 U rregjistrua në Medresenë Mutehassisin (Medreseja Sulejmanije)
1918/1334 U bë kryetar i Myderrizëve të Stambollit.
1919/1335 u diplomua nga Medreseja Sulejmanije për Hadith dhe Tefsir.
1923 Udiplomua nga Medresetu’l-Kuzât.
1926 Vizitoi për herë të fundit fshatin e tij (Ferhatlar) ku qendroi 40 dit..
1928 I ndërroi jetë babai Hafiz Osmani.
1936 Filloi detyrën si Murshidi Kamil (Trashëgues i vargut të zëvëndësve të Pejgamberit a.s).
1939 U burgos për herë të parë në komisariatin numër 1 në dhomën e arkivolave dhe u torturua tre ditë me rrallë..
1944 U burgos për herë të dytë në komisariatin numër 1 në dhomën e arkivolave dhe u torturua 8 ditë me rrallë..
1949 Për Sulejman Hilmi Tunahanin u lehtësua sado pak dhënia e mësimit të kuranit me lejimin e hapjeve të kurseve të Kuranit me kufizim.
1951 Filloi për herë të parë mësimin si Kuran Kurs i rregullt në katin e parë të vilës së Mustafa Beut pronar i lokalit Konja në Çamllëxha..
1952 U hap për herë të parë Kuran Kursi i varur nga myftinia e Yskydarit në Çamllëxha pranë vendit të Mahmud Hudai r.h.
1956 U dërgua në komisariat për arsyen se në vasë tha “ të bëjmë dua për vëllezërit musliman” për muslimanët e Algjerisë të cilët në atë kohë po u shfrytëzonte nga kolonitë Franceze.
1957 U kap në Bursa nga policia me operacionin “ndodhia e Mehdiut” u mbajt 59 dit në burgun e qytetit Kytahja në moshën 69 vjeçe. U dha dënimi për vdekje pastaj u anullua dhe e lëshuan.
1959 16 Shtator ndërroi jetë në shtëpinë e tij në moshën 72 vjeçe.